Friuli Colli Orientali 1 fl. kr. 128,- v/6 fl. kr. 110,-
Oprindelig sort dyrket hovedsageligt i bakkerne. Tidligere blev det blandet med Tocai, som tilføjede lang levetid og friskhed med en behageligt skarp note. I dag er sorten vinificeret ren i både uden og i mousserende versioner. Denne vin er tør med medium krop og passer godt til forretter og hovedretter, skaldyr og skaldyr.
INFORMATIONER OM VINEN: DRUER: 100% Ribolla Gialla - Oprindelig sort for egnen TERRÆN KARAKTERISTIKA: Eocene marly (fossiler) og sandsten, lokalt kendt som ponca, lagdelt hvid ler. EKSPONERING AF VINGÅRDEN: Syd, Syd-Øst OPBINDINGSFORM: Cordon GENNEMSNITLIG ALDER PÅ VINSTOKKE: 20 år HØSTTIDSPUNKT: Slutningen af september HØSTMETODE: Manuelt i kasser UDBYTTE PER HEKTAR: 6000 kg / ha FORARBEJDNING: Drue knusning-destemming. Blød presning. Afkøles til + 12 ° C. Fermentering i stål ved 18/20 ° C kontrolleret temperatur UDSEENDE: Halmgul med gyldne højdepunkter BOUQUET: Elegant og fin med mineraltip SMAG: Markeret behagelig syrestruktur med smagfuld ende og syresmag
Serveringsforslag: Passer godt til forretter og delikate forretter, fremragende til stegt fisk og skaldyr.