Demoiselle 2020 Demoiselle udvikler en gourmet aromatisk palette af meget modne sorte frugter, som gåiver en behagelig lang smag.
Og det ledsager elegant retter med subtile krydderier, såsom kraftige gryderetter eller karryretter.
VINE Vingården bearbejder vinstokkene med respekt for miljøet under specifikationerne for økologisk landbrug siden 2007, hvor de engagerede sig i biodynamisk vindyrkning med Demeter i 2013. Al gødskning kommer fra en kompost, som produceres på domænet; vser påføres horngødning (500 P) og silica (501) på hele vingården. Ud over behandlingerne bruges der brændenælde, padderok, baldrian, alt efter behovene på hvert parcel. Vinstokkene beskæres i simpel guyot og i gobelets i henhold til druesorterne. Derudføres manuel udsugning og disbudding.
VINIFIKATION Druerne sorteres og afstilkes, inden de lægges i kar. Vatting er ved tyngdekraften for at opretholde al kvalitet og integritet af druerne. Vinificeringen udføres uden noget kemisk eller ønologisk produkt; vinen laves naturligt. Gæringen varer omkring to uger, og holder temperaturen lav nok (20°C) til langsom ekstraktion uden at slå ned eller falde. "Demoiselle" lagres derefter i dåser og kar. Aftapningen finder sted i slutningen af andet kvartal. Demoiselle 2020 er certificeret Wine Method Nature.
SMAGNING Karminfarve med lilla reflekser, denne cuvée hævder en stærk personlighed med sin aromatiske palet af sorte frugter: kirsebær, blåbær, blomme. Teksturen er grådig og stram, med en vellykket harmoni. Den smukke friskhed udtrykker fuldt ud terroirets karakteristika. Dens lange vedholdenhed varsler et lovende aldringspotentiale for dem, der ved, hvordan de skal vente.
PARRING AF MAD OG VIN Ved intensiteten af sine aromaer vil "Demoiselle" passe til både and med figner og gryderet i rødvin.