Roero
Roero, et geografisk område beliggende i den sydlige del af Piemonte, er artikuleret på venstre bred af Tanaro, floden, der adskiller den fra Langhe.
Dette område har altid været dedikeret til frugtavl og vindyrkning. Faktisk har vin altid været en integreret del af Roero's kultur og liv, faktisk har dens to mest typiske produkter fået DOCG-betegnelsen, den vigtigste i Italien, nemlig Roero (100 % Nebbiolo) og Roero Arneis (100 %). Arneis). Udover at være vinificeret med navnet Roero, vinificeres Nebbiolo også på to andre måder: Nebbiolo d'Alba og Langhe Nebbiolo.
I 2014 blev Roero udpeget som verdensarvssted af Unesco sammen med de vindyrkende landskaber i Langhe og Monferrato.
I 2017 blev MGA, tilføjede geografiske omtaler (mere almindeligt Cru) introduceret, som gør det muligt at identificere områderne med det største produktionskald, og dermed tilpasse sig de andre store vinområder i Piemonte, Barolo og Barbaresco.
Det største typiske ved Roero's naturlige landskab er fæstningerne, forrevne og stejle bakker, der som et dybt sår krydser hele området.
Link til vinene i Langebjerggaardvine:
Vin