Canus Winery Friuli. Canus skriver: "VINENS VISDOM"

Vi var her selvfølgelig ikke først. Der har været vinmarker som vores siden oldtiden i denne vinelskende region.

Den store romerske historiker, Titus Livius, født i det nærliggende Padua, skrev et af de første dokumenter om kunsten at fremstille lokal vin. Der er historie i disse bakker.

Ikke så mærkeligt, så kaldes vi Canus. Fra latin for gråt hår og alderdom hentyder ordet til visdom og alle fordelene ved aldring. Vores er en lille familievirksomhed, der hylder tradition, terroir og territorium, alt sammen skyllet ned med en håndfuld friuliansk knowhow.
 
 
HÅNDTERING MED FORSIGTIGHED

Her på Canus fejrer og udnytter vi Friulis iboende kvaliteter, og favoriserer dyrkningen af ​​indfødte vinstokke som Friulano, Ribolla og Pignolo, uden at negligere mere internationale som Pinot Grigio, Chardonnay og Merlot.
 
 
Vores vine er fyldige og med et relativt højt alkoholindhold. Vinstokkene trænes af Guyot og Spurred cordon-systemer med en plantetæthed på 5-6.000 planter pr. Vores druer er håndplukket i kasser og nøje udvalgt. Presningen af ​​druerne er blød og skånsom. Vinifikationen, tilpasset til hver sort, overvåges nøje, og gæringen er termoreguleret i overensstemmelse hermed. Vores vine lagres både på ståltanke og træfade. De røde bliver på grund af deres unikke struktur raffineret i egetræsfade og tonneaux i lange perioder, op til 3 til 4 år.
 
Link til Canus Winery Friuli: http://www.canus.it/en/
Link til Canus på Langebjerggaardvin: vin
Langebjerggård Frugtplantage . Langebjergvej 50 . Haraldsted . Ringsted